Spotify höjer priset – För andra gången på kort tid

jun 6, 2024

Spotify höjer priset i USA, vilket är streamingtjänstens största marknad. Med denna senaste prishöjning på 9 procent, kommer premiumabonnemanget nu att kosta 11,99 dollar, vilket motsvarar cirka 126 kronor per månad, enligt ett pressmeddelande från Spotify.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Anledningen till att Spotify höjer priset är att företaget vill investera i och förbättra sina produkter för att kunna erbjuda den bästa möjliga upplevelsen för sina kunder. Genom att öka intäkterna hoppas Spotify kunna utveckla nya funktioner och förbättra tjänsten ytterligare.

Detta är den andra gången inom ett år som Spotify höjer priset i USA. Företaget följer därmed samma trend som sina konkurrenter, Apple och Amazon, vilka också nyligen har justerat sina priser för liknande tjänster.

 

Tips!

  1. Jämför priser och erbjudanden: Kontrollera vilka tjänster som ger mest värde för pengarna och överväg att byta till en billigare tjänst om den uppfyller dina behov.
  2. Dela abonnemang: Om möjligt, dela kostnaden för ett premiumabonnemang med familjemedlemmar eller vänner för att minska den individuella kostnaden.
  3. Utnyttja gratisperioder och kampanjer: Håll utkik efter gratis provperioder eller specialerbjudanden som kan ge tillgång till premiumtjänster till reducerat pris eller utan kostnad under en viss tid.

 

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Källhänvisning: Ny Teknik – Spotify höjer priserna i USA för andra gången på kort tid. https://www.nyteknik.se/tech/spotify-hojer-priserna-i-usa-for-andra-gangen-pa-kort-tid/4265652

 

Liknande nyheter