SEB inför fördröjda betalningar för att bekämpa bedrägerier

jun 6, 2024

SEB inför nu fördröjda betalningar i sina tjänster som ett led i kampen mot bedrägerier. Banken har beslutat att lägga till funktioner som tidsfördröjning och dubbelsignering vid betalningar för att öka säkerheten.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

“Vi ser väldigt allvarligt på det ökande antalet bedrägerier i Sverige och har de senaste åren vidtagit en rad åtgärder för att stärka skyddet,” säger Söderberg. Den nya funktionen med fördröjda betalningar är en del av dessa åtgärder och syftar till att ge kunderna extra säkerhet och trygghet.

 

Storbanken SEBs nya säkerhetsfunktioner

Beslutet att införa fördröjda betalningar kommer efter att flera andra banker redan har implementerat liknande säkerhetsåtgärder. Genom att införa tidsfördröjning och dubbelsignering hoppas SEB kunna minska risken för bedrägerier och skydda sina kunders pengar mer effektivt. Detta initiativ visar på SEBs engagemang för att ständigt förbättra sina säkerhetsåtgärder och svara på kundernas behov.

I pressmeddelandet framhäver SEB att de ser dessa nya funktioner som en viktig del i deras övergripande strategi för att motverka bedrägerier. Bankens mål är att skapa en säker och pålitlig miljö för alla sina kunder, både företags- och privatkunder.

 

*dubbelsignering – en säkerhetsfunktion där två signaturer krävs för att godkänna en transaktion

Tips!

  1. Implementera säkerhetsåtgärder: Använd bankernas säkerhetsfunktioner som fördröjda betalningar och dubbelsignering för att skydda dina pengar.
  2. Håll dig informerad: Följ med i nyheter om bedrägerier och lär dig känna igen varningstecken för att undvika att bli lurad.
  3. Granska transaktioner regelbundet: Kontrollera dina bankutdrag ofta för att snabbt upptäcka och rapportera misstänkta aktiviteter.

 

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Källa: Omni – https://omni.se/efter-skarpa-kritiken-aven-seb-infor-fordrojda-betalningar/a/gw0Pj0

 

Liknande nyheter