Inflationen är besegrad enligt Svantesson

jul 2, 2024

Inflationen är besegrad enligt Svantesson. Finansminister Elisabeth Svantesson (M) och statsminister Ulf Kristersson (M) har deklarerat att inflationen är besegrad. Denna viktiga nyhet presenterades i en debattartikel i Expressen, precis innan regeringen skulle avslöja sin senaste ekonomiska prognos.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

“Inflationen är besegrad och vår framtida uppgift är nu att hålla den under kontroll samtidigt som vi arbetar för att göra Sverige rikare”, skriver Svantesson och Kristersson.

 

Fortsatt vaksamhet trots framgång

Under en pressträff för några veckor sedan uttryckte Svantesson optimism över Sveriges ekonomiska läge, men hon betonade också att det inte var dags att fira ännu. “Vi kan inte riktigt ropa hej än”, sa hon då.

Svantesson och Kristersson hävdar att även om inflationen är besegrad och de globala ekonomiska riskerna har minskat, innebär det inte att allt är riskfritt.

 

Framtidsutsikter för svensk ekonomi

Den svenska ekonomiska utvecklingen går åt rätt håll enligt regeringen, men det är viktigt att fortsatt vara vaksam och förberedd på eventuella utmaningar som kan uppstå. Genom att hålla inflationen under kontroll hoppas regeringen skapa en stabilare och mer välmående ekonomi för alla svenskar.

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Källhänvisning:
Svantesson: “Kampen mot inflationen vunnen”, MSN Ekonomi, 2021, https://www.msn.com/sv-se/ekonomi/marknader/svantesson-kampen-mot-inflationen-vunnen/ar-BB1oL2H4

 

Liknande nyheter