Skatteverkets uppmaning: Gör det här senast 12 juli

jul 4, 2024

Skatteverkets uppmaning. För de flesta svenskar är skatteåterbäringen en av årets mest efterlängtade händelser. Mindre roligt är det dock för de som måste betala restskatt. Skatteverkets uppmaning: Gör det här senast 12 juli om du är en av dem som ska betala tillbaka.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Varje år anländer deklarationen i brevlådan, något som många ser fram emot. Beskedet man får i deklarationen kan antingen innebära pengar tillbaka i form av skatteåterbäring eller att man måste betala restskatt. Det vanligaste är att återbäringen används till att spara, spendera på semestern eller unna sig något extra.

 

Viktiga datum att hålla koll på

Deklarationen för inkomståret 2023 öppnade den 19 mars 2024 och stängde den 2 maj. Mellan den 9-12 april började Skatteverket betala ut skatteåterbäringen till de som hade godkänt deklarationen digitalt utan att göra några ändringar eller tillägg senast den 3 april. Dessa pengar betalades ut i början av juni. För de som deklarerade senast den 2 maj och fick sin deklaration godkänd, betalades återbäringen ut mellan den 4-7 juni.

 

Skatteverkets uppmaning: Betala din kvarskatt i tid

För de som fick besked om att de måste betala restskatt, även kallad kvarskatt, börjar nu tiden bli knapp. Skatteverkets uppmaning: Gör det här senast 12 juli om du fick besked i april. På sin hemsida skriver Skatteverket: ”Betala din kvarskatt senast 12 juli om du fick besked i april. Den som fick sitt skattebesked i april och har skatt att betala ska göra det senast den 12 juli om det inte redan är gjort. När du ska betala framgår av ditt slutskattebesked”.

När du loggar in på Skatteverkets hemsida kan du se det aktuella saldot på “Mina sidor” på ditt skattekonto. Skulle du ha svårt att betala tillbaka hela beloppet direkt kan du dela upp betalningen, men bara fram till den sista betalningsdagen.

Restskatt* – Kvarstående skatt som ska betalas om man har betalat för lite skatt under året.
Skattebesked* – Besked från Skatteverket som visar hur mycket skatt man ska få tillbaka eller betala.

 

Vill du få till en sund ekonomi där du kan spendera utan ångest? Gå vår kurs

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Källhänvisning:
“Skatteverkets uppmaning: Det måste du göra innan 12 juli.” Nyheter24, https://nyheter24.se/nyheter/ekonomi/privatekonomi/1299659-skatteverkets-uppmaning-det-maste-du-gora-innan-12-juli

Liknande nyheter