Swedbanks Omfattande Digitala Uppdateringar

maj 15, 2024

Swedbank har informerat sina kunder via e-post om en planerad förändring som gradvis implementeras, meddelar Hannes Mård, bankens pressansvarig, till Nyheter24. Ett meddelande skickades nyligen ut till kunder med investeringssparkonton (ISK), där det framgår att villkoren för dessa konton kommer att uppdateras på grund av en teknisk omstrukturering. Ändringarna, som tar effekt tidigast den 7 juli 2024, innebär att fram till detta datum fungerar kontona som tidigare.

Den huvudsakliga förändringen är en teknisk övergång till en ny sparanläggningsplattform. Mård förklarar att kunder med ISK, som enbart innehåller fonder, kommer att flyttas till denna nya plattform. Efter den 7 juli måste kunder som vill handla med aktier och andra värdepapper öppna ett nytt ISK, då befintliga konton temporärt bara kommer tillåta fondhandel. Konton som redan har en mix av värdepapper och fonder berörs inte och kan fortsätta att handla som vanligt under övergångsperioden, med planer på att återinföra full aktiehandel senare under 2024.

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev