Så maxar du semestern utan att tömma plånboken

maj 20, 2024

Har du en stram budget men ett starkt resesug inför semestern? Då kan dessa tips vara till hjälp för dig.

 

Fyra budgetvänliga resmål

  1. Polska Östersjökusten: Städer som Gdansk, Gdynia och Sopot ligger nära Sverige och erbjuder priser som är ungefär hälften av Sveriges
  2. Kroatien: Speciellt norra Kroatien, Istrien, har prisnivåer som ligger på 60-70 procent av Sveriges. Här får du en känsla av Italien men till en lägre kostnad.
  3. Albanska Rivieran: Känd för sitt kristallklara vatten och fantastiska stränder. Det är mindre exploaterat än Grekland och har lägre priser, liknande Polens.
  4. Grekiska övärlden: Jämfört med storstäder som Aten kan du semestra billigare på flera av Greklands mindre öar.

Så, även om din budget är begränsad, finns det många sätt att få ut det mesta av din semester utan att tömma plånboken.

Planera din budgetsemester

  1. Sök efter erbjudanden och rabatter: Håll utkik efter specialerbjudanden på resor och boenden. Många resmål erbjuder rabatter under lågsäsong.
  2. Välj billigare destinationer: Utforska mindre kända resmål som erbjuder liknande upplevelser som populära turistorter men till en lägre kostnad.
  3. Planera och budgetera: Sätt upp en budget för din resa och håll dig till den. Genom att planera i förväg kan du undvika onödiga utgifter.

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Liknande nyheter