Så imponerar du på en arbetsintervju

jun 27, 2024

Så imponerar du på en arbetsintervju. Att gå på en arbetsintervju kan vara stressigt, men enligt en expert finns det specifika sätt att imponera på en arbetsintervju som kan öka dina chanser att få jobbet. Att förstå hur du bäst kommunicerar dina färdigheter och ditt intresse är avgörande för att imponera på en arbetsintervju.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

När du söker ett nytt jobb är gränsen mellan framgång och nederlag ofta hårfin, särskilt om jobbet är populärt bland många sökande. Att sitta på en arbetsintervju och veta att ditt framtida jobb hänger på en skör tråd är en speciell och ofta obekväm upplevelse. Trots detta måste du genomgå processen om och om igen. Men det finns sätt att maximera möjligheterna till att kamma hem jobbet och verkligen imponera på en arbetsintervju.

 

Förberedelser för att imponera på en arbetsintervju

Enligt LinkedIn-karriärexperten Andrew McCaskill är förmågan att kommunicera effektivt avgörande för att imponerar på en arbetsintervju. För att lyckas behöver du lära dig att kommunicera tydligt och övertygande. Intervjuer är en scenkonst, och för att prestera bra måste du öva, säger McCaskill till CNBC. Han menar att vad du säger och hur du uttrycker dig är färdigheter som kan tränas upp.

Att öva på dina svar inför en intervju är starkt rekommenderat eftersom det kan göra dig tryggare och mer självsäker, vilket i sin tur ger ett positivt intryck. McCaskill påpekar att det finns en specifik fras som kan göra att du står ut mer än de andra sökande: “Jag vill verkligen betona hur mycket jag vill ha det här jobbet. Jag är övertygad om att mina färdigheter och min erfarenhet passar perfekt för rollen, och att jag kan göra en stark och positiv inverkan på teamet. Här är varför…”

 

Magiska frasen för att imponera på en arbetsintervju

Genom att använda denna fras visar du två viktiga egenskaper som arbetsgivare ofta letar efter. Den första är entusiasm. Genom att visa ditt genuina intresse för jobbet signalerar du att du är engagerad och verkligen vill ha tjänsten, till skillnad från att verka neutral eller ointresserad. Den andra är självförtroende. Du kommunicerar tydligt dina styrkor och hur du kan bidra till teamet.

 

Fler knep för att imponera på en arbetsintervju

Arbetsförmedlingen listar även flera tips som kan hjälpa dig under intervjuprocessen. Bland annat rekommenderar de att du läser på om företaget du söker till, vilket visar att du är intresserad av just dem. De betonar också vikten av att ha ögonkontakt med personen du pratar med. Om du är nervös, säg det rakt ut. Genom att göra det visar du din potentiella arbetsgivare att du är ärlig.

Andrew McCaskill uppmanar även att du ska ta för dig genom att nämna två eller tre specifika färdigheter som efterfrågas i jobbannonsen. Detta visar att du har förstått rollen och är redo att satsa på den. Tänk på det som din avslutande pitch; du vill inte lämna intervjuaren osäker på ditt intresse för rollen eller om du har vad som krävs för att lyckas där.

 

Tre tips för att imponera på en arbetsintervju:

  1. Förbered dig noga: Läs på om företaget och öva på vanliga intervjufrågor.
  2. Visa entusiasm: Låt din passion för rollen och företaget lysa igenom.
  3. Var självsäker men ärlig: Presentera dina styrkor tydligt och erkänn om du är nervös.

 

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

**Källhänvisning:**
Nyheter24.se. “Det måste du säga för att få jobbet, enligt experten.” https://nyheter24.se/nyheter/ekonomi/1294004-det-maste-du-saga-for-att-fa-jobbet-enligt-experten

Liknande nyheter