Pressbyrån Tar Bort Cigaretter

maj 17, 2024

Kedjorna Pressbyrån och 7-Eleven, drivna av Reitan Convenience, planerar att avveckla sin cigarettförsäljning med ett fullständigt stopp planerat från 2026. Anna Wallenberg, VD för Reitan Sverige, uttrycker en ambition att tobaksprodukter ska försvinna helt från marknaden på grund av de välkända hälsoriskerna, miljöpåverkan och arbetsförhållandena i tobaksproduktionen. Hon nämner också att flera länder, däribland Storbritannien och Nya Zeeland, inför lagar för att begränsa tillgången till tobak för unga.

Förändringen väntas leda till kundreaktioner eftersom cigaretter står för 54 procent av kedjornas tobaksförsäljning, men Wallenberg tror att det på sikt kommer ses som positivt. Förutom tobak kommer även produkter innehållande palmolja att fasas ut från 2027, vilket kan påverka vissa varor från leverantörer som Marabou och Cloetta om de inte anpassar sina recept. Dialogen med leverantörerna pågår för att hitta alternativ till palmolja.

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Liknande nyheter