Tjäna 44 900 SEK/Månad

maj 16, 2024

Om du överväger ett karriärbyte kan dataspelsindustrin vara ett attraktivt alternativ. Trots en lågkonjunktur är efterfrågan på personal inom spelutveckling stor och lönenivåerna är höga. Enligt rapporten ”Fler vägar in i spelbranschen” förutspås ett behov av 25 000 nya spelutvecklare över de nästa tio åren.

Spelutvecklare kan arbeta inom olika områden såsom design, grafik, programmering, samt andra roller inklusive QA-testning, community management, produktion, marknadsföring och analys. Arbete i spelbranschen innebär ofta anställning på företag som utvecklar spel och kräver goda kunskaper i engelska.

Nyheter24 rapporterar att genomsnittslönen för spelutvecklare är 44 900 kronor per månad, medan de topp tio procenten kan tjäna över 66 000 kronor. Trots att en formell utbildning inte alltid är ett krav, värderar spelföretag arbetsprover eller portfolion högt. För den som önskar utbilda sig finns det flera relevanta program på högskolor och yrkeshögskolor.

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev