Dyrt Att Leasa Elbilar: Konsumenternas Dilemma

maj 14, 2024

Privatleasing av elbilar, som tidigare varit populärt bland svenskarna, har på senare tid blivit avsevärt dyrare. En nyligen skarp ökning av leasingavtalen* på 20 procent, tillsammans med försenade leveranser, har resulterat att många konsumenter nu vänder ryggen till leasing av elbilar. Enligt branschjournalisten Henrik Rudin ser det mörkt ut för elbilsmarknaden om situationen fortsätter. Han tillägger vidare att om trenden håller i sig kan det i längden påverka klimatmålen, då fler föredrar att köpa begagnade fossilbilar istället för att leasa dyra, miljövänliga elbilar.

Planera att köpa en elbil? Granska ditt val noga. Förseningar i leveranser och skarp höjning av leasingkostnader gör det dyrt att leasa en elbil.

Leasingavtal* – ett avtal där du hyr en bil mot en fast månadsavgift under en viss tid, oftast 2-4 år.

 

Tips!

  1. Jämför priser: Det är viktigt att jämföra priser på elbilar innan du binder dig till ett leasingavtal. Priserna varierar, så genom att shoppa runt kan du hitta de bästa erbjudandena.
  2. Välj en äldre modell: Om du absolut vill ha en elbil kan du överväga att leasa en äldre modell. De tenderar att vara billigare än de nyaste modellerna.
  3. Vänta ut situationen: Om du kan, undvik att leasa en elbil just nu. Priserna kan sjunka i framtiden när leveransproblemen ligger bakom oss.

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev