Svenskar Oroliga för Bostadsmarknaden

maj 11, 2024

En färsk undersökning från Demoskop avslöjar att var fjärde svensk överväger att sälja sin bostad. Denna trend tyder på en oro bland befolkningen över det rådande ekonomiska klimatet. Studien visar också att bara omkring 10 procent tror på stigande bostadspriser under kommande år. Stora delar av befolkningen har dessutom en begränsad förståelse för deras boendes långsiktiga ekonomiska inverkan.

 

3 tips! 

  1. Fundera över ditt nuvarande och framtida bostadsbehov. Om du överväger att sälja, analysera ifall det nuvarande bostadsekonomiska klimatet är fördelaktigt.
  2. Utvärdera risker och fördelar med att sälja jämfört med att behålla din bostad. En ekonomisk rådgivare kan hjälpa dig att göra en informerad bedömning.
  3. Om du hyr, överväg att spara för att kunna köpa i framtiden. Trots osäkerheten kring bostadsmarknaden, är ägande ofta en god långsiktig investering.

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev