Då är det billigast att flyga i sommar

maj 25, 2024

Resa billigt i sommar: Spara upp till 44 procent

Planerar du en semester i sommar? En ny undersökning visar att det finns en vecka sommaren 2024 när du kan resa till solen till ett mycket lägre pris.

Sommaren 2024 kan bli dyr för många svenskar. Den svenska kronan är svag, räntorna höga och matpriserna fortsätter stiga. Varje möjlighet att spara pengar är därför välkommen.

Men hur kan man få extra pengar?

Enligt resesökmotorn Momondo finns det tydliga skillnader i flygpriserna under sommaren. Data från Momondo visar att det finns en vecka i augusti där flygpriserna är betydligt lägre jämfört med den dyraste veckan.

– Vecka 34, som börjar den 19 augusti, kommer vara den mest prisvärda veckan att resa inom och utanför Europa, säger Per Christiansen, Senior Vice President och reseexpert på Momondo.

Billigare än dyraste veckan

Senare sommaren brukar generellt ha lägre priser, medan juli och slutet av juni har de högsta priserna. Detta gäller även för sommaren 2024.

– Med ett genomsnittligt flygpris på 2 102 kronor kan resenärer till europeiska destinationer spara cirka 44 procent jämfört med den dyraste veckan, som börjar den 1 juli, säger Christiansen.

 

Tre tips för att förbättra din privatekonomi:

  1. Planera resan noggrant: Boka flygbiljetter under de billigaste veckorna och använd resesökmotorer för att hitta bästa priserna.
  2. Gör en budget: Se över dina utgifter och prioritera vad som är viktigast för dig. Sätt upp sparmål för din resa.
  3. Utnyttja erbjudanden och rabatter: Håll utkik efter kampanjer och specialerbjudanden från flygbolag och resebyråer.

 

 

Niklas Bergh driver sociala media kontot @Vardagsekonomi på Instagram, TikTok och Facebook och har ett stort intresse för allt som rör privatekonomi

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

 

Liknande nyheter