Vardagsekonomi

Sveriges mest skuldsatta man

Sveriges mest skuldsatta person, Bengt Ågerup, befinner sig i en ekonomisk storm där hans tillgångar, inklusive en miljard kopplad till honom på Cypern, har upptäckts samtidigt som Kronofogden intensifierar jakten på honom. Bengt Ågerup, känd som travprofil och entreprenör, gick i augusti i personlig konkurs och är skyldig staten hela 1,6 miljarder kronor enligt Aftonbladet.

Skatteparadis och förmögenhetsflykt

Det har framkommit att en del av Ågerups förmögenhet, härrörande från försäljningen av miljardbolaget bakom Restylane, gömdes undan för Skatteverket och Kronofogden genom överföring till Cypern. Trots detta har Ågerup, som nu bor i Schweiz och påstår att han inte varit skattskyldig i Sverige på 27 år, försvarat sig genom att hävda att han inte felaktigt har beskattats och att affärstransaktionen var koncernintern.

Frysning av tillgångar i Sverige

I en senaste utveckling har tingsrätten beslutat att frysa Bengt Ågerups tillgångar i Sverige. Detta inkluderar Dimio Holding och Iremo Limited, enligt SVT Nyheter. Ågerups påstådda kopplingar till skatteparadis och den aktuella rättsliga åtgärden för att frysa hans tillgångar sätter strålkastarljuset på en komplex ekonomisk situation och en pågående rättstvist.

Källa: www..upday.com/se/han-aer-sveriges-mest-skuldsatta-man-har-miljarder-i-skatteparadis

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *