Vardagsekonomi

Svårt för svenska hushåll – ekonomi i kris

I en nyligen publicerad undersökning från Swedbank framkommer det att ett av tre hushåll kämpar för att få ekonomin att gå ihop. Situationen förväntas förvärras i höst då höga räntor och matpriser kvarstår. Undersökningen avslöjar också att ensamstående med barn är de mest utsatta.

Svårt att få ihop ekonomin för ett av tre svenska hushåll

Enligt Swedbank har cirka 30% av de svenska hushållen svårt att få ekonomin att gå runt, rapporterar TT. Banken förutser vidare att ekonomiska utmaningar kan förvärras i höst, drivet av fortsatt höga räntor och matpriser.

Hårdast drabbade – ensamstående föräldrar

Resultaten antyder att ensamstående med barn är mest utsatta. Swedbank utförde undersökningen genom att låta Kantar Sifo ställa frågor till 3000 personer i augusti om deras ekonomiska situation. Majoriteten av de tillfrågade har haft behov av att begränsa sitt sparande för att täcka sina utgifter.

Potentiellt turbulenta ekonomiska framtid

En händelserik ekonomisk höst kan vänta, med troliga förändringar inom aktiemarknaden, bostadsmarknaden och möjliga försvagningar av den svenska kronan. För dem som letar efter ekonomiska insikter och en omfattande analys erbjuder Omni Ekonomi, en systerapp till Omni, all den information du behöver för att förstå de ekonomiska landskapet och dess förändringar. Den erbjuder även expertkommentarer, dagliga aktieanalyser och låst innehåll från ledande medier.
https://omni.se/a/2Be7rx

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *