Vardagsekonomi

Saudiska fotbollsligan sätter rekord med otroliga transferköp

Summering: Saudiska fotbollsligan har under detta transferfönster spenderat otroliga 11 miljarder kronor på att kontrakta spelare. Detta är första gången sedan 2016 som någon liga spenderar mer pengar än någon av de fem stora europeiska ligorna enligt revisionsnätverket Deloitte. Trots den enorma summan sitter Premier League på titeln som den mest spenderande ligan med nära 15,5 miljarder spenderade.

Förvärvshysteri i Saudiska fotbollsligan

De saudiska fotbollslagen har under vårens och sommarens transferfönster genomfört flera gigantiska spelarköp. Denna hektiska aktivitet kulminerade när transferfönstret stängde nyligen och det blev tydligt att otroliga 11 miljarder svenska kronor hade spenderats av ligan. Detta enligt utfärdade rapporter från Reuters som citerar revisionsnätverket Deloitte.

Första gången sedan 2016

Deloitte skickade i samband med rapportutlämnandet ut ett pressmeddelande där det framgår att denna aktiva period är den första gången sedan 2016 som en fotbollsliga har spenderat mer pengar än någon av de fem stora europeiska ligorna.

Premier League fortsätter spendera mest

Även om de saudiska lagen haft ett kraftigt inflöde av spelare och kapital, är det inte SPL som spenderat mest under detta transferfönster. Den titeln fortsätter att innehas av den engelska Premier League. De engelska klubbarna ligger i topp med spelarköp till ett värde av närmare 15,5 miljarder kronor.
https://omni.se/a/XbA1Ag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *