Vardagsekonomi

IPTV-pirater döms till fängelse

IPTV. Två individer från Gävle döms till fängelse i två och ett halvt år efter att ha drivit ett olagligt streamingnätverk, enligt uppgifter från DI Digital. Dömandet inkluderar även en påföljd på över 196 miljoner kronor i skadestånd som ska betalas till C More, Viaplay och Discovery.

IPTV

IPTV-nätverk med tusentals användare

IPTV. Enligt åtalet hade detta olagliga nätverk nära 13 000 användare som fick tillgång till tv-kanaler på otillåtet sätt. En anonym källa rapporterade att de betalat 2 900 kronor för en set-top box som gav dem tillträde till detta förbjudna IPTV-nätverk.

IPTV. Stor beslagtagning vid husrannsakan

Under en razzia hittade polisen en imponerande mängd bevis och tillgångar. Dessa inkluderade whiskey till ett värde av 1 miljon kronor, 47 guldtackor och över en kvarts miljon kronor i kontanter enligt DI. Dessutom kunde 450 000 kronor i bitcoin säkras i samband med rättsärendet.

Männen nekar till brott

De två åtalade männen förnekar inblandning i de brottsliga aktiviteterna, men domen är nu fastställd och de måste svara för sina handlingar inför lagen. Detta fängelsedom och det höga skadeståndet markerar ännu ett steg i kampen mot olagliga IPTV-nätverk och piratverksamhet.

www.omni.se/tv-pirater-far-fangelse-och-tvingas-betala-196-miljoner/a/rl28va

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *