Vardagsekonomi

IPTV, ett Pyramidspel?

IPTV. Skatteverket går ut och varnar för vad de liknar vid ett pyramidspel inom IPTV-branschen, där gigantiska belopp är inblandade. Enligt myndigheten är det ett komplext system där globala kriminella nätverk, tekniskt kunniga individer och privatpersoner samverkar för att stjäla och sälja illegala TV-kanaler.

IPTV, ett pyramidspel?

Skatteverket beskriver IPTV-systemet som ett pyramidspel där ett mindre antal globala kriminella nätverk befinner sig i toppen. Dessa nätverk koordinerar och organiserar den olagliga verksamheten. Under dem finns ett mellanskikt av tekniskt kunniga personer som genomför själva jobbet med att stjäla och distribuera TV-kanalerna. I pyramidens bas återfinns privatpersoner, vilka möjliggör hela apparaten.

Skatteverket pekar ut globala nätverk i IPTV-pyramidspel

Branschorganisationen European Union Intellectual Property Office uppskattar att över 13,7 miljoner människor i hela EU konsumerar IPTV, genererande en omsättning som överstiger 10 miljarder kronor. Marcus Pettersson, en talesperson från Skatteverket, betonar att det handlar om enorma belopp och att transaktionerna ofta genomförs med kryptovalutor som bitcoin för att minska sårbarheten mellan köpare och säljare.

Källa: www.marcusoscarsson.se/just-nu-enormt-tv-larm-pekar-ut-600-000-svenskar/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *