Vardagsekonomi

Ett barn kostar 2 miljoner

Ett barn kostar drygt 2 miljoner kronor under de första 18 åren, enligt en ny analys från Länsförsäkringar. Det framgår av ett pressmeddelande där företaget betonar vikten av att vara ekonomiskt förberedd för föräldraskapet.

Prioritera mellan utgifter för att täcka kostnaderna

Länsförsäkringars privatekonom Stefan Westerberg uppmanar föräldrar att vara medvetna om de betydande kostnaderna för ett barn och att planera därefter. ”Var helt inställd på att ditt barn kommer kosta rejäla slantar och planera för det, så att du kan prioritera mellan olika utgifter om det skulle behövas”, säger Westerberg.

Beräkningar baserade på normala behov

Beräkningarna som presenteras baseras på ett barn med ”normala” behov av kläder, mat, hygienartiklar och hälsovård. Boendekostnaderna har beräknats utifrån kostnaden för ett extra rum i en genomsnittlig bostadsrätt.

Att förstå de ekonomiska aspekterna av föräldraskapet är avgörande för att skapa en stabil grund för barnets uppväxt. Länsförsäkringars analys ger en inblick i de olika kostnadskomponenterna som föräldrar kan förvänta sig under de första 18 åren av ett barns liv och understryker behovet av ekonomisk planering.

Källa: www.omni.se/dyrare-att-vara-foralder-ett-barn-kostar-2-miljoner/a/JQeyr4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *