Vardagsekonomi

Bensinpriset

Bensinpriset når nya höjder under året – Här är de senaste prisuppdateringarna

Under fredagen steg bensinpriset till en ny rekordnivå för året på macken. Trots diverse utmaningar i oljeproduktionen, fortsätter efterfrågan på det svarta guldet att vara på en hög nivå. Det här är några av de faktorer som påverkar drivmedelspriserna negativt.

Aktörerna höjer priset

De största aktörerna inom branschen har beslutat att höja priserna på diesel med hela 40 öre, vilket innebär att priset nu ligger på 24,66 kronor per liter. Samtidigt har bensinpriset stigit med 25 öre och nått en ny toppnotering för året på 21,49 kronor per liter. Enligt TT är det här det högsta bensinpriset vi har sett sedan november förra året.

De nya priserna påverkar främst de bemannade bensinstationerna, så för alla er som är ute och tankar just nu, är det dessa priser som gäller.

Svagare kronan en faktor

Förutom den höga oljepriset på världsmarknaden pekas även en svagare krona ut som en faktor som bidrar till de ökade bränslepriserna. Detta är en situation som bekymrar många bilägare och som kan få konsekvenser för hushållens ekonomi framöver. Vi kommer att hålla er uppdaterade om eventuella ytterligare förändringar i bränslepriserna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *